сряда, 10 февруари 2021 г.

Пържен ориз със свинско, гъби и китайска горчица




Продукти:

2 ч. ориз
100 г. свинско месо
1/ 2 шепа малки скариди
70 г. гъби шимеджи
1- 2 сушени гъби шийтаке
1 гл. зелена китайска горчица
2 стръка пресен лук
1 см. джинджифил
2 ск. чесън
2 яйца
2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. сос от стриди
1 ч. л. сусамово олио
1 с. л. черен сусам
пилешки бульон на гранули
олио

Приготвяне:
  • Ориза се сварява и се оставя да се охлади.
  • Сушените гъби се накисват за 15- 20 минути в гореща вода, след което се изплакват и нарязват на ивички.
  • Горчицата се бланшира в подсолена вряща вода за 1- 2 минути.
  • Измива се под студена течаща вода и се нарязва.
  • Яйцата се пържат в малко мазнина, като се разбъркват, така че да запазят двата си цвята.
  • В сгорещена мазнина се запържва нарязаното на ивички месо, докато придобие златист цвят.
  • Към него се добавят нарязаните на ситно чесън и джинджфил, пресния лук нарязан на едро, гъбите, скаридите и горчицата.
  • След няколко минути при непрекъснато разбъркване се добавя сусамовото олио, соевия сос, соса от стриди, пилешкия бульон и ориза.
  • Накрая се прибавят изпържените яйца, сваля се от огъня и се поръсва със сусам.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар