Продукти:
2 ч. ориз
100 г. свинско месо
1/ 2 шепа малки скариди
70 г. гъби шимеджи
1- 2 сушени гъби шийтаке
1 гл. зелена китайска горчица
2 стръка пресен лук
1 см. джинджифил
2 ск. чесън
2 яйца
2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. сос от стриди
1 ч. л. сусамово олио
1 с. л. черен сусам
пилешки бульон на гранули
олио
Приготвяне:
- Ориза се сварява и се оставя да се охлади.
- Сушените гъби се накисват за 15- 20 минути в гореща вода, след което се изплакват и нарязват на ивички.
- Горчицата се бланшира в подсолена вряща вода за 1- 2 минути.
- Измива се под студена течаща вода и се нарязва.
- Яйцата се пържат в малко мазнина, като се разбъркват, така че да запазят двата си цвята.
- В сгорещена мазнина се запържва нарязаното на ивички месо, докато придобие златист цвят.
- Към него се добавят нарязаните на ситно чесън и джинджфил, пресния лук нарязан на едро, гъбите, скаридите и горчицата.
- След няколко минути при непрекъснато разбъркване се добавя сусамовото олио, соевия сос, соса от стриди, пилешкия бульон и ориза.
- Накрая се прибавят изпържените яйца, сваля се от огъня и се поръсва със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар