понеделник, 8 февруари 2021 г.

Спагети с червено песто и хамон



Продукти:

200 г. спагети
100 г. хамон
1/ 2 гл. лук
1 ск. чесън
1/2 ч. л. паста от сушени чушки
3 мариновани сушени домата
20 г. кедрови ядки
40 г. пармезан
черен пипер
босилек
зехтин
сол

Приготвяне:
  • В подходящ съд се слагат сушените домати, пастата от чушки, обелената скилидка чесън, кедровите ядки, пармезана, босилека, зехтин и се пасира до получаване на хомогенна смес.
  • Спагетите се сваряват според инструкцията на опаковката.
  • В дълбок тиган се запържва нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят.
  • Към него се добавя хамона, отцедените спагети и се разбърква 2- 3 минути.
  • Спагетите се свалят от огъня и се овкусяват с пестото.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар