Продукти:
200 г. оризова паста
150- 200 г. свинско месо
200 г. бамя
1/ 2 шепа сушени черни гъби
3 ск. чесън
1/ 2 люто чушле
2 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. нишесте
500 мл. вода
микс от китайски подправки
олио
нишесте за овалване на месото
Притотвяне:
- Пастата от ориз се накисва предварително за 12 часа в студена вода.
- Гъбите се накисват в гореща вода за 15- 20 минути.
- Месото се нарязва на хапки, овалва се в нишесте и се пържи в сгорещена мазнина до златисто.
- В същата мазнина се запържват нарязания на ситно чесън, чушлето, бамята и отцедените гъби.
- Прибавя се отцедената паста и месото.
- След това се изсипва предварително разтвореното във водата нишесте, соевия сос, подправките и сол на вкус.
- Разбърква се непрекъснато, докато соса се сгъсти и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар