Продукти:
1/ 2 кутия канелони
1/ 4 гл. карфиол
150 г. кайма
1 ск. чесън
1/ 4 гл. лук
подправки за месо
олио
за бешамела:
500 мл. прясно мляко
30 г. краве масло
30 г. брашно
кашкавал
Приготвяне:
- Лукът и чесъна се нарязват на ситно и се запържват на бавен огън, докато придобият златист цвят.
- Към тях се добавя каймата и нарязания на ситно карфиол.
- Прибавят се подправките, сол на вкус и се разбърква, докато каймата се зачерви.
- Бешамела се приготвя, като кравето масло се загрява и в него се запържва брашното.
- Изсипва се млякото и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- При запържените кайма и карфиол се добавят 4 с. л. бешамел и се разбърква.
- С получената смес се пълнят канелоните.
- Половината бешамел се изсипва в тава.
- Отгоре се нареждат напълнените канелони и се покрива с бешамел.
- Поръсва се с настърган кашкавал и се пече, в предварително загряна на 220°С фурна, докато се зачерви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар