1 свински джолан
4- 5 шайби джинджифил
соев сос за намазване
1 звезден анасон
2 дафинови листа
1 к. л. съчуански пипер
2 стръка пресен лук
2 парчета канела
40 мл. мирин
40 г. захар
85 мл. светъл соев сос
1 ч. л. нишесте
- Джолана се вари за 30 минути заедно с 1 стрък нарязан на едро пресен лук и джинджифила.
- Изважда се и се надупчва с игла от всички страни.
- Намазва се добре със соев сос и се пържи( с капак) в предварително загрято на 220°С олио по 3 минути от всички страни.
- След това се слага в купа с лед и вода и се оставя да престои 24 часа в хладилник.
- На следващия ден джолана се слага в купа.
- Добавя се анасона, съчуанския пипер, натрошените дафинови листа, канелата и перата от останалия лук.
- Месото се поръсва със захар и се залива със соевия сос и мирина.
- Вари се на пара около 4 часа.
- Соса от сварения джолан се прецежда и към него се добавя нишестето размито с малко студена вода.
- Соса се вари на силен огън, докато се сгъсти.
- Джолана се залива със сос и се поръсва със сусам и пресен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар