Продукти:
3 артишока
7 малки калмара
100 г. печурки
50 г. хамон серано
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1- 2 картофа
1 с. л. пържен домат от консерва
100 мл. бира
1 ч. л. вегета
1 кубче рибен бульон
4- 5 нишки шафран
жълт оцветител
зехтин
Приготвяне:
- В сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато омекнат.
- Към тях се добавя почистения и нарязан на четвъртинки артишок, гъбите, картофите и хамона.
- След това се добавят нарязаните калмари, шафрана, пържения домат и се разбърква 4-5 минути.
- Изсипва се бирата и се оставя, докато алкохола се изпари, като от време на време се разбърква.
- След това се прибавя вегетата, оцветителя, натрошения бульон и вода до нивото на продуктите.
- Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар