Продукти:
850 г. ябълки
1 1/ 2 ч. л. канела
4 с. л. захар
1 щипка сушена мента
сока от 1/ 2 лимон
за блата:
5 яйца
5 с. л. захар
5 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер
захар и канела за поръсване на рулото
Приготвяне:
- Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде.
- След това се изстискват от сока и се смесват със захарта, канелата, ментата и лимоновия сок.
- Разпределят се равномерно в предварително покрита с хартия за печене тава с размер 28х 38см.
- За приготвянето на блата яйцата се разбиват със захарта.
- Към тях се добавя пресятото с бакпулвера брашно и се разбърква добре.
- Получената смес се изсипва върху ябълките и се заглажда.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна 10- 12 минути.
- След като блата се извади от фурната се обръща върху хартия за печене поръсена със захар и канела и се навива на руло.
Източник: С нож и вилица в ръка
Няма коментари:
Публикуване на коментар