Продукти:
15- 16 люти чушлета
3- 4 с. л. олио
1 ч. л. захар
2 с. л. оцет
1 ск. пасиран чесън
1 ч. л. сол
1 к. л. червен пипер
за соса:
1 ч. ч. кисело мляко
1- 2 ск. пасиран чесън
копър
магданоз
сол
Приготвяне:
- За приготвянето на соса се смесват киселото мляко, чесъна, нарязаните на ситно копър и магданоз, сол на вкус и се разбърква.
- Чушлетата се измиват, подсушават и се пробождат на няколко места с клечка за зъби или нож, за да не се пукнат при пърженето.
- Пържат се в сгорещена мазнина, докато се зачервят.
- Към края на пърженето се добавя захарта, солта, оцета и чесъна.
- Чушлета се изваждат в чиния, а в останалата мазнина за кратко се запържва червения пипер.
- Чушлетата се заливат със соса и с олиото с червения пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар