неделя, 14 февруари 2021 г.

Туршия Йемата



Продукти:

карфиол
чушки
моркови
целина
200 мл. оцет
4 ч. л. захар
4 ч. л. сол
4 ч. л. олио
1 дафинов лист
7- 8 зърна черен пипер
4 аспирина

1 буркан с вместимост 1700мл.

Приготвяне:
  • Зеленчуците се измиват, нарязват и се нареждат в буркан.
  • Буркана се налива до горе с вода и се махат 200 мл. от водата.
  • Останалата от буркана вода се изсипва в тенджера към нея се добавя солта, захарта, олиото, оцета, черния пипер, дафиновия лист и се кипва.
  • Към зеленчуците се прибавя стрития аспирин, залива се с горещата маринатаи буркана се затваря.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар