Продукти:
1 кг. картофи
5 яйца
1 гл. червен лук
2 ск. чесън
1/ 4 гл. карфиол
олио
Приготвяне:
- В обилно количество мазнина на слаб огън се слагат целите необелени скилидки чесън, лукът нарязан на полумесеци и картофите нарязани на тънки шайби.
- Пържат се, като от време на време се разбъркват.
- Малко преди да са готови се добавя карфиола нарязан на розички.
- Картофите се отцеждат от мазнината и се махат обелкити от чесъна.
- След това се смесват с разбитите яйца и сол на вкус.
- В сгорещен леко намазнен тиган се изсипва картофената смес и се пържи на среден огън около 4-5 минути.
- Обръща се върху чиния с по- голям диаметър от тигана и се връща в тигана да се запържи още няколко минути и от другата страна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар