Продукти:
5-6 котлета мерлуза
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 ч. л. паста от сушени чушки
1-2 филийки франзела
50 г. обелени сурови бадеми
250 мл. рибен бульон
100 мл. бяло вино
зехтин
Приготвяне:
- Нарязният хляб се пържи по 1- 2 минути от всяка страна.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- След като омекнат се добавят бадемите и се разбърква, докато придобият леко кафеникав цвят.
- Прибавя се пастата от чушките и виното.
- След като алкохола се изпари запръжката се пасира заедно с хляба.
- Получената смес се връща в тигана и се добавя бульона.
- Когато заври се добавя рибата, и след 5- 6 минути се сваля от огъня.
- Поръсва се с нарязан на ситно магданоз и черен пипер.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар