вторник, 17 март 2020 г.

Мерлуза с бадемов сос



Продукти:

5-6 котлета мерлуза
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 ч. л. паста от сушени чушки
1-2 филийки франзела
50 г. обелени сурови бадеми
250 мл. рибен бульон
100 мл. бяло вино
зехтин

Приготвяне:

  • Нарязният хляб се пържи по 1- 2 минути от всяка страна.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
  • След като омекнат се добавят бадемите и се разбърква, докато придобият леко кафеникав цвят.
  • Прибавя се пастата от чушките и виното.
  • След като алкохола се изпари запръжката се пасира заедно с хляба.
  • Получената смес се връща в тигана и се добавя бульона.
  • Когато заври се добавя рибата, и след 5- 6 минути се сваля от огъня.
  • Поръсва се с нарязан на ситно магданоз и черен пипер.




Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар