събота, 28 март 2020 г.

Запеканка с картофи, кайма и карфиол



Продукти:

4-5 картофа
1/2 гл. карфиол
300 г. кайма
1- 2 ск. чесън
1/2 гл. лук
2 с. л. пържен домат
1 ч. л. червен пипер
200 г. гръцко кисело мляко
сирене " Горгонзола"
кашкавал
чубрица
подправки за месо

Приготвяне:

  • Картофите се сваряват в подсолена вода.
  • След като изстинат се обелват и нарязват.
  • В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато омекнат.
  • Прибавя се каймата и се разбърква непрекъснато, докато се запържи.
  • Накрая се добавя нарязания на розички карфиол, домата, подправките и след няколко минути се сваля от огъня.
  • Получената смес се прехвърля в намазнена тава заедно с картофите.
  • Върху тях се разпределя нарязаното сирене и се залива с киселото мляко.
  • Пече се в силна фурна, и малко преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар