Продукти:
4-5 картофа
1/2 гл. карфиол
300 г. кайма
1- 2 ск. чесън
1/2 гл. лук
2 с. л. пържен домат
1 ч. л. червен пипер
200 г. гръцко кисело мляко
сирене " Горгонзола"
кашкавал
чубрица
подправки за месо
Приготвяне:
- Картофите се сваряват в подсолена вода.
- След като изстинат се обелват и нарязват.
- В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато омекнат.
- Прибавя се каймата и се разбърква непрекъснато, докато се запържи.
- Накрая се добавя нарязания на розички карфиол, домата, подправките и след няколко минути се сваля от огъня.
- Получената смес се прехвърля в намазнена тава заедно с картофите.
- Върху тях се разпределя нарязаното сирене и се залива с киселото мляко.
- Пече се в силна фурна, и малко преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар