Продукти:
1 кг. ябълки
120 г. брашно
200 мл. прясно мляко
150 г. захар
1 ч. л. бакпулвер
1 к. л. течна ванилия
мармалад от ягоди( мармалад от кайсии)
Приготвяне:
- Една ябълка се нарязва на кубчета, смесва се с прясното мляко, ванилията, захарта, брашното, бакпулвера и всичко се пасира до получаване на гладка хомогенна смес.
- Останалите ябълки(обелени) се почистват от семките и се нарязват на тънки резени.
- Върху намаслена и поръсена с брашно тава с диаметър 26 см. се изсипва част от ябълковата каша.
- Отгоре се подреждат част от ябълките във формата на звезда, отново се слага каша и се редуват, докато свърши сместа, като накрая се завършва с ябълки.
- Намазва се с разреден с малко вода мармалад от ягоди и се пече в предварително загряна на 180°С фурна, около 50 минути.
- След като се извади от фурната, докато все още е топла отново се намазва с мармалада от ягоди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар