вторник, 22 май 2018 г.

Тарта с ябълки без яйца



Продукти:

1 кг. ябълки
120 г. брашно
200 мл. прясно мляко
150 г. захар
1 ч. л. бакпулвер
1 к. л. течна ванилия

мармалад от ягоди

Приготвяне:

  • Една ябълка се нарязва на кубчета, смесва се с прясното мляко, ванилията, захарта, брашното, бакпулвера и всичко се пасира до получаване на гладка хомогенна смес.
  • Останалите ябълки(обелени) се почистват от семките и се нарязват на тънки резени.
  • Върху намаслена и поръсена с брашно тава с диаметър 26 см. се изсипва част от ябълковата каша.
  • Отгоре се подреждат част от ябълките във формата на звезда, отново се слага каша и се редуват, докато свърши сместа, като накрая се завършва с ябълки. 
  • Намазва се с разреден с малко вода мармалад от ягоди и се пече в предварително загряна на 180°С фурна, около 50 минути.
  • След като се извади от фурната, докато все още е топла отново се намазва с мармалада от ягоди.



Няма коментари:

Публикуване на коментар