понеделник, 23 март 2020 г.

Аржентински банички




Продукти:

за тестото:

500 г. бяло брашно
100 г. краве масло
10 г. сол
2 яйца
2 с. л. зехтин

за плънката:

2 парчета чоризо
1/2 гл. лук
150 г. кашкавал
2 с. л. зехтин

Приготвяне:

  • В купа се смесва брашното, нарязаното на кубчета краве масло, зехтина, едното яйце, солта и 150 мл. хладка вода.
  • Меси се около 10 минути, докато се получи гладко тесто.
  • Оформя се на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя да почива около 3 часа.
  • За приготвянето на плънката се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
  • Добавя се нарязаното чоризо, след няколко минути кашкавала и се сваля от огъня.
  • Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и от него се изрязват кръгове с диаметър около 15- 20 см.
  • Слага се плънка и краищата се затварят.
  • Баничките се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се намазват с яйце.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 20 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар