четвъртък, 12 март 2020 г.

Свинско месо в шанхайски стил



Продукти:

600 г. бекон

1 дафинов лист
1 звезден анасон
2-3 см. кора от канела
2 шайби джинджифил
2-3 пера от пресен лук
2 с. л. каменна захар
20 мл. бяло вино
1 с. л. светъл соев сос 
1 ч. л. тъмен соев сос
500 мл. вода
олио

Приготвяне:



  • Месото се слага да се вари за 2-3 минути в подсолена вода.
  • След това се измива под студена течаща вода.
  • Нарязва се на парчета с големина около 2 см. и се запържват за кратко в малко мазнина.
  • Месото се изважда и в същата мазнина се слага захарта.
  • Разбърква се непрекъснато, докато придобие кехлибарен загар.
  • Добавя се виното, светлия и тъмния соев сос, джинджифила, дафиновия лист, канелата, анасона, перата лук, месото и водата.
  • Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън около 1 час, докато месото стане крехко, като от време на време се разбърква.
  • След това капака се маха и се разбърква непрекъснато, докато соса се редуцира и месото се глазира.




Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар