Продукти:
10-12 печурки
400 г. спанак
2 ск. чесън
1 с. л. брашно
200 мл. прясно мляко
80 г. синьо сирене
кашкавал
олио
Приготвяне:
- Гъбите се почистват, измиват и пънчетата им се отрязват.
- Чесъна и пънчетата се нарязват на ситно и заедно със спанака се запържват, докато омекнат в загряната мазнина.
- Поръсва се с брашното и при непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко.
- Добавя се натрошеното сирене, подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и се сваля от огъня.
- Гъбите се напълват с тази смес, поръсват се с настърган кашкавали се нареждат в намазана с мазнина тавичка.
- В тавата се долива малко гореща вода и се пекат до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар