сряда, 30 май 2018 г.

Пълнени гъби със спанак



Продукти:

10-12 печурки
400 г. спанак
2 ск. чесън
1 с. л. брашно
200 мл. прясно мляко
80 г. синьо сирене
кашкавал
олио

Приготвяне:

  • Гъбите се почистват, измиват и пънчетата им се отрязват.
  • Чесъна и пънчетата се нарязват на ситно и заедно със спанака се запържват, докато омекнат в загряната мазнина.
  • Поръсва се с брашното и при непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко.
  • Добавя се натрошеното сирене, подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и се сваля от огъня.
  • Гъбите се напълват с тази смес, поръсват се с настърган кашкавали се нареждат в намазана с мазнина тавичка.
  • В тавата се долива малко гореща вода и се пекат до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар