четвъртък, 17 май 2018 г.

Какаово руло с кокос



Продукти:

4 яйца
75 г. брашно
25 г. какао
100 г. захар
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. олио
7 с. л. вода
щипка сол

за крема:

100 г. краве масло
300 мл. прясно мляко
40 г. натурално нишесте
70 г. захар
70 г. кокосови стърготини


Приготвяне:

  • Брашното се пресява с какаото и бакпулвера.
  • Фурната се загрява на 180°С.
  • Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
  • Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване.
  • Добавя се олиото, водата, брашното и се разбърква добре до получаване на гладка смес без бучки.
  • Към получената смес се прибавят белтъците разбити на сняг с щипка сол.
  • Тестото се изсипва в тава с размер 28х38 см. предварително покрита с хартия за печене.
  • Заглажда се с помощта на шпатула и се пече 10-12 минути.
  • Готовия блат още топъл се обръща върху друг лист хартия за печене, навива се на руло и се оставя да изстине.
  • За приготвянето на крема се смесват прясното мляко, захарта, нишестето и кокосовите стърготини.
  • Вари се на среден огън при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти.
  • Сваля се от огъня и се добавя кравето масло.
  • Разбърква се добре, докато се разтопи маслото и се оставя да се охлади.
  • Блата се развива, намазва се равномерно с кокосовия крем и отново се навива на руло.
  • Оставя се да стегне за няколко часа в хладилник и преди сервиране се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар