Продукти:
4 яйца
75 г. брашно
25 г. какао
100 г. захар
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. олио
7 с. л. вода
щипка сол
за крема:
100 г. краве масло
300 мл. прясно мляко
40 г. натурално нишесте
70 г. захар
70 г. кокосови стърготини
Приготвяне:
- Брашното се пресява с какаото и бакпулвера.
- Фурната се загрява на 180°С.
- Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
- Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване.
- Добавя се олиото, водата, брашното и се разбърква добре до получаване на гладка смес без бучки.
- Към получената смес се прибавят белтъците разбити на сняг с щипка сол.
- Тестото се изсипва в тава с размер 28х38 см. предварително покрита с хартия за печене.
- Заглажда се с помощта на шпатула и се пече 10-12 минути.
- Готовия блат още топъл се обръща върху друг лист хартия за печене, навива се на руло и се оставя да изстине.
- За приготвянето на крема се смесват прясното мляко, захарта, нишестето и кокосовите стърготини.
- Вари се на среден огън при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти.
- Сваля се от огъня и се добавя кравето масло.
- Разбърква се добре, докато се разтопи маслото и се оставя да се охлади.
- Блата се развива, намазва се равномерно с кокосовия крем и отново се навива на руло.
- Оставя се да стегне за няколко часа в хладилник и преди сервиране се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар