вторник, 8 май 2018 г.

Питка с овесени трици



Продукти:

360 г. брашно
100 г. овесени трици
12 г. мая
300 мл. топла вода
1 1/2 ч. л. сол
1 с. л. мед
20 г. краве масло
маково семе

Приготвяне:


  • Маята се размива във водата с щипка захар и малко брашно.
  • Брашното се пресява смесва се с овесените трици и в средата му се прави кладенче.
  • В него слагат солта, 2 с. л. разтопено краве масло, меда и маята.
  • Омесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.
  • Втасалото тесто се премесва отново, поставя се върху тава покрита с хартия за печене и се оформя питка.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
  • Питката се набожда с дървено шишче, намазва се с останалото масло и се поръсва с овесени трици и маково семе.
  • Пече се 10-12 минути в силна фурна, докато придобие златист цвят.
  • След това температурата се намалява на 180°С и се пече до готовност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар