Продукти:
3 яйца
180 г. захар
250 г. брашно
150 мл. прясно мляко
60 мл. олио
1 к. л. бакпулвер
1/2 к. л. сода бикарбонат
2 с. л. шоколадови пръчици + 1 с. л
1 ч. л. течна ванилия
Приготвяне:
- Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера и содата.
- Яйцата и захарта се разбиват, докато сместа побелее.
- При непрекъснато разбъркване се добавят ванилията и олиото.
- Постепенно, като се редуват се добавя прясното мляко и брашното.
- Накрая се прибавят 2 с. л. шоколадови пръчици и се разбърква добре.
- Получената смес се разпределя в хартиени капсули и отгоре се поръсва с останалите пръчици.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 20-25 минути.
- След като се извадят от фурната се оставят да се охладят върху решетка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар