понеделник, 21 май 2018 г.

Питки с харисса



Продукти:

500 г. брашно
225 мл. прясно мляко
1 яйце
15 г.  мая
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. паста харисса
1 с. л. доматен концентрат
черен сусам

Приготвяне:

  • Маята се размива в хладкото мляко, заедно със захарта, малко брашно и се оставя да втаса.
  • Брашното се пресява и в средата се прави кладенче.
  • В него се слагат солта, олиото, яйцето, пастата харисса, доматения концентрат и млякото.
  • Омесва се меко и еластично тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.
  • Втасалото тесто се премесва и се разделя на 8 топки.
  • Всяка топка се намазва с малко олио, поръсва се с черен сусам и се разточва.
  • Поставят се в тава застлана с хартия за печене, покриват се с кърпа и се оставят да втасат, докато удвоят обема си.
  • Пекат се в умерена фурна около 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар