сряда, 23 май 2018 г.

Руло от спанак



Продукти:

450 г. спанак
4 яйца
30 г. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1-2 с. л. зехтин
сол

за пълнежа:

200 г. крема сирене
1 ск. чесън
2 печени червени чушки
1 люто жълто чушле
копър

Приготвяне:

  • Фурната се загрява на 180°С.
  • Спанака се измива много добре, нарязва се на ивички и се задушава в зехтина, докато омекне.
  • След като се охлади се пасира заедно със малко сол, брашното и жълтъците до получаване на хомогенна смес.
  • Към спаначената смес се прибавя бакпулвера, предварително разбитите на сняг белтъци и с помощта на шпатула се разбърква добре.
  • Тестото се изсипва в предварително покрита с хартия за печене тава с размер 28х38 см. и се заглажда.
  • Пече се около 10-12 минути, докато придобие златист цвят.
  • Все още топлия блат се обръща върху друг лист хартия за печене и се навива на руло.
  • За приготвянето на пълнежа се смесват крема сиренето, пасирания чесън, нарязаното на ситно чушле, копъра и се разбърква.
  • Изстиналия блат се намазва със сиренето, върху него се разпределят нарязаните на ивички чушки и отново се навива на руло.
  • Готовото руло се увива във фолио и се оставя да стегне за 3-4 часа в хладилник.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар