Продукти:
450 г. спанак
4 яйца
30 г. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1-2 с. л. зехтин
сол
за пълнежа:
200 г. крема сирене
1 ск. чесън
2 печени червени чушки
1 люто жълто чушле
копър
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 180°С.
- Спанака се измива много добре, нарязва се на ивички и се задушава в зехтина, докато омекне.
- След като се охлади се пасира заедно със малко сол, брашното и жълтъците до получаване на хомогенна смес.
- Към спаначената смес се прибавя бакпулвера, предварително разбитите на сняг белтъци и с помощта на шпатула се разбърква добре.
- Тестото се изсипва в предварително покрита с хартия за печене тава с размер 28х38 см. и се заглажда.
- Пече се около 10-12 минути, докато придобие златист цвят.
- Все още топлия блат се обръща върху друг лист хартия за печене и се навива на руло.
- За приготвянето на пълнежа се смесват крема сиренето, пасирания чесън, нарязаното на ситно чушле, копъра и се разбърква.
- Изстиналия блат се намазва със сиренето, върху него се разпределят нарязаните на ивички чушки и отново се навива на руло.
- Готовото руло се увива във фолио и се оставя да стегне за 3-4 часа в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар