вторник, 15 май 2018 г.

Блини с пушена треска



Продукти:

75 г. брашно
1 яйце
125 мл. хладко прясно мляко
6 г. мая
1 ч. л. краве масло на стайна температура
1 щипка сол
1 щипка захар

пушена треска
крема сирене
хайвер
копър

Приготвяне:

  • Прясното мляко се смесва с маята, брашното, захарта, кравето масло и жълтъка.
  • Разбърква се добре, докато се получи хомогенна смес без бучки и се оставя на топло за 10-15 минути.
  • Добавя се белтъка разбит на сняг с щипка сол и внимателно се разбърква със шпатула, за да не спадне.
  • В леко намазнен тиган с незалепващо покритие се взима част от сместа, и с помощта на лъжица се оформят малки кръгчета.
  • Пекат се от двете страни до приятен златист загар.
  • Блините се намазват с крема сирене, отгоре се поставя парченце пушена треска и се украсява с хайвер и стръкче копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар