понеделник, 21 май 2018 г.

Пълнени домати със спанак



Продукти:

7 домата
350 г. спанак
2 ск. чесън
1 яйце
100 г. сирене
1 с. л. краве масло
олио

Приготвяне:

  • На всеки домат се отрязва капаче и с помощта на лъжичка се издълбават, леко се посоляват и се оставят да се отцедят.
  • Измития и нарязан на ивички спанак се запържва, докато омекне заедно с наситнения чесън.
  • След като спанака се охлади се смесва с леко разбитото яйце и натрошеното сирене.
  • Доматите се пълнят с получената смес и се нареждат в намаслена тава.
  • Около тях се разпределя издълбаната вътрешност на доматите, и ако е останала плънка.
  • Пекат се на 220°С  около 20-25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар