Продукти:
500 г. брашно
300 мл. топла вода
7 г. суха мая
2 с. л. олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
Приготвяне:
- В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат маята, захарта, солта и олиото.
- Постепенно се изсипва водата и се замесва меко тесто, което не трябва да лепи.
- Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Втасалото тесто се премесва отново и се оформя.
- Поставя се в тава покрита с хартия за печене, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.
- Пече се 10-15 минути в предварително загряна на 220°С фурна, в която се слага купичка с лед.
- След това купичката се маха, температурата се намалява на 180°С и се пече до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар