събота, 12 май 2018 г.

Домашен хляб



Продукти:

500 г. брашно
300 мл. топла вода
7 г. суха мая
2 с. л. олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сол

Приготвяне:

  • В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат маята, захарта, солта и олиото.
  • Постепенно се изсипва водата и се замесва меко тесто, което не трябва да лепи.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се премесва отново и се оформя.
  • Поставя се в тава покрита с хартия за печене, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.
  • Пече се 10-15 минути в предварително загряна на 220°С фурна, в която се слага купичка с лед.
  • След това купичката се маха, температурата се намалява на 180°С и се пече до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар