четвъртък, 17 май 2018 г.

Тарта Алаху



Продукти:

200 г. мед
140 г. обелени и изпечени бадеми
100 г. галета
1 к . л. настъргана кора от портокал
2 вафлени кори с диаметър 20 см.

Приготвяне:

  • Около 18-20 бадема се запазват цели, а останалите се смилат в блендер.
  • Меда се загрява в тиган с незалепващо покритие.
  • Към него се добавя галетата, бадемите, портокаловата кора и се разбърква непрекъснато на слаб огън, докато се получи еднородна смес.
  • Сместа се изсипва върху едната кора, разстила се равномерно и се покрива с другата кора.
  • Притиска се с помощта на дъска за рязане, за да се получи еднаква дебелина и се оставя докато се охлади.

Рецептата е адаптирана от тук




* с орехи


Няма коментари:

Публикуване на коментар