Продукти:
200 г. мед
140 г. обелени и изпечени бадеми
100 г. галета
1 к . л. настъргана кора от портокал
2 вафлени кори с диаметър 20 см.
Приготвяне:
- Около 18-20 бадема се запазват цели, а останалите се смилат в блендер.
- Меда се загрява в тиган с незалепващо покритие.
- Към него се добавя галетата, бадемите, портокаловата кора и се разбърква непрекъснато на слаб огън, докато се получи еднородна смес.
- Сместа се изсипва върху едната кора, разстила се равномерно и се покрива с другата кора.
- Притиска се с помощта на дъска за рязане, за да се получи еднаква дебелина и се оставя докато се охлади.
Рецептата е адаптирана от тук
* с орехи
Няма коментари:
Публикуване на коментар