Продукти:
350 г. брашно от лимец
250 г. брашно интеграл
100 г. ръжено брашно
400 мл. топла вода
20 г. мая
1 с. л. сол
2 с. л. екстракт от малта
1 с. л. мед
Приготвяне:
- Маята се размива в част от водата с щипка захар и малко брашно.
- В купа се смесват брашната и солта и се разбърква добре.
- Добавят се меда, екстракта от малта, шупналата мая и останалата вода.
- Омесва се гладко и еластично тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
- Втасалото тесто се премесва отново, поставя се върху тава покрита с хартия за печене и се оформя питка.
- Покрива се с кърпа и отново се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Пече се в предварително загряна силна фурна, в която е поставена купичка с вода за около 10-12 минути.
- След това купичката с вода се маха температурата се намалява на 180°С и се пече до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар