вторник, 22 май 2018 г.

Хляб с екстракт от малта



Продукти:

350 г. брашно от лимец
250 г. брашно интеграл
100 г. ръжено брашно
400 мл. топла вода
20 г. мая
1 с. л. сол
2 с. л. екстракт от малта
1 с. л. мед

Приготвяне:

  • Маята се размива в част от водата с щипка захар и малко брашно.
  • В купа се смесват брашната и солта и се разбърква добре.
  • Добавят се меда, екстракта от малта, шупналата мая и останалата вода.
  • Омесва се гладко и еластично тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
  • Втасалото тесто се премесва отново, поставя се върху тава покрита с хартия за печене и се оформя питка.
  • Покрива се с кърпа и отново се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Пече се в предварително загряна силна фурна, в която е поставена купичка с вода за около 10-12 минути.
  • След това купичката с вода се маха температурата се намалява на 180°С и се пече до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар