неделя, 20 май 2018 г.

Кашкавалки



Продукти:

550 г. брашно
200 мл. прясно мляко
25 г. мая
100 мл. олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
2 яйца

кремообразно сирене
кашкавал
краве масло
шарена сол


Приготвяне:


  • Маята се размива в топлото мляко заедно със захарта, 1 ч. л. брашно и се оставя да шупне.
  • Яйцето, единият белтък, солта и олиото леко се разбиват с вилица.
  • Получената смес се добавя към пресятото брашно и се омесва гладко и еластично тесто.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се премесва отново и се разделя на 12 топки.
  • Нареждат се в тава застлана с хартия за печене, покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
  • Намазват се с жълтъка разбит с малко прясно мляко.
  • Върху всяка питка се поставя парченце сирене, краве масло, настърган кашкавал и се поръсват с шарена сол.
  • Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна около 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар