вторник, 8 май 2018 г.

Яйца по флорентински




Продукти:

4 яйца
250 г. спанак
1/2 гл. лук
60 г. краве масло
50 г. брашно
500 мл. прясно мляко
100 г. кашкавал
сол
черен пипер

Приготвяне:

  • Спанака се нарязва на ивички и се бланшира за няколко минути във вряща вода, докато омекне.
  • В загряната мазнина се запържва нарязаният на ситно лук.
  • Прибавя се брашното и при непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко, докато соса се сгъсти.
  • Добавя се отцедения спанак, настъргания кашкавал, сол, черен пипер и се разбърква добре, докато кашкавала се разтопи.
  • Получената смес се изсипва в намазнена тава и отгоре се чукват яйцата.
  • Пече се 10-12 минути в предварително загряна на 200°С фурна.




Няма коментари:

Публикуване на коментар