Продукти:
1 к. ч. пшеничен грис
3 к. ч. вода
1 ч. л. сол
1 с. л. нарязан на ситно червен лук
1 ск. настърган чесън
4 кисели краставички
300- 350 г. майонеза
черен пипер
Приготвяне:
- В тенджерка се слага водата със солта и се оставя да заври.
- Изсипва се пшеничения грис и се разбърква непрекъснато около 2-3 минути, докато се сгъсти и се получи гладка смес без бучки.
- Сваля се от огъня и се оставя да изстине.
- В купа се смесва майонезата, лука, чесъна, нарязаните на ситно кисели краставички, гриса и всичко се разбърква добре.
- По желание се украсява със стръкче магданоз и се поръсва с черен пипер.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар