четвъртък, 11 юни 2020 г.

Разядка с грис



Продукти:

1 к. ч. пшеничен грис
3 к. ч. вода
1 ч. л. сол
1 с. л. нарязан на ситно червен лук
1 ск. настърган чесън
4 кисели краставички
300- 350 г. майонеза
черен пипер

Приготвяне:
  • В тенджерка се слага водата със солта и се оставя да заври.
  • Изсипва се пшеничения грис и се разбърква непрекъснато около 2-3 минути, докато се сгъсти и се получи гладка смес без бучки.
  • Сваля се от огъня и се оставя да изстине.
  • В купа се смесва майонезата, лука, чесъна, нарязаните на ситно кисели краставички, гриса и всичко се разбърква добре.
  • По желание се украсява със стръкче магданоз и се поръсва с черен пипер.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар