Продукти:
2 филета пангасиус
2 ск. чесън
70 мл. вода
75 мл. светъл соев сос
30 мл. оризов оцет
2 с. л. кафява захар
1 к. л. настърган джинджифил
1 с. л. натурално нишесте
1 ч. л. мирин
олио
сусам за поръсване
Приготвяне:
- В подходящ съд се слагат обелените скилидки чесън, нишестето, захарта, джинджифила, соевия сос, оцета, мирина, водата и се пасира до получаване на хомогенна смес.
- Филетата се поръсват с черен пипер и се пържат за кратко от едната страна.
- След това се обръщат, добавя се соса и се оставя да къкри на тих огън около 4- 5 минути, като от време на време рибата се обръща.
- Поръсва се със сусам и се сервира със салата по избор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар