сряда, 3 юни 2020 г.

Свинки врат с гъбен сос




Продукти:

1 кг. свински врат
1 к. л. сушен чесън
2 с. л. соев сос
1 с. л. олио
2- 3 с. л. люта паста от ахи панка
10 г. лют прах локото
подправки за месо
сол
200 г. печурки
1 с. л. брашно

Приготвяне:

  • В купичка се смесва олиото, соевия сос, пастата, лютия прах, сушения чесън, подправките за месо, сол и се разбърква добре.
  • Месото се натрива с получената смес и се слага в глинен гювеч.
  • Добавя се малко вода и се пече около 20 минути на 220°С, след това се намалява на 180°С и се пече до готовност.
  • Бульона от печенето се прецежда.
  • Гъбите се нарязват и се пържат в сгорещена мазнина.
  • Поръсват се с брашното и при непрекъснато разбъркване се разреждат с бульона от печенето.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар