неделя, 21 юни 2020 г.

Яйчено руло с домат и кашкавал



Продукти:

4 яйца
1 тиквичка
2 с. л. брашно
1 ч. л. сушен чесън
1/2 ч. л. вегета

пържен домат от консерва
200 г. кашкавал
сушен босилек

Приготвяне:
  • Тиквичката се измива и настъргва на едро ренде.
  • Посолява се и се оставя да престои 20-30 минути, след това хубаво се изстисква.
  • Яйцата се разбиват и към тях се добавя тиквичката, брашното, чесъна, вегетата и всичко се разбърква добре.
  • Получената смес се изсипва в предварително покрита с хартия за печене тава с размер 28х38 см. и се разпределя равномерно.
  • Пече се в предварително загряна на 220°С фурна около 10 минути.
  • Блата се изважда от фурната, намазва се домата, и се поръсва с босилек и настърган кашкавал.
  • Навива се на руло, поръсва се с домат и кашкавал и се запича във фурната още 5 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар