неделя, 21 юни 2020 г.

Крилца мариновани в сок от кисели краставички



Продукти:

500 г. пилешки крилца
150 мл. сок от кисели краставички
1 с. л. бренди
1 с. л. мед
1 ч. л. кафява захар
1 к. л. червен пипер
1 к. л. сушен лук
2 кайени

Приготвяне:

  • Крилцата се разрязват на две части и се слагат в купа.
  • Заливат се със сока от краставичките и се оставят да се мариноват в хладилник между 1 и 4 часа.
  • В купа се смесват брендито, меда, кафявата захар, червения пипер, сушения лук и натрошените кайени.
  • Добавят се отцедените крилца и се разбърква за да се покрият добре със сместа.
  • Крилцата се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се пекат около 30 минути в предварително загряна на 220°С фурна.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар