Продукти:
500 г. пилешки крилца
150 мл. сок от кисели краставички
1 с. л. бренди
1 с. л. мед
1 ч. л. кафява захар
1 к. л. червен пипер
1 к. л. сушен лук
2 кайени
Приготвяне:
- Крилцата се разрязват на две части и се слагат в купа.
- Заливат се със сока от краставичките и се оставят да се мариноват в хладилник между 1 и 4 часа.
- В купа се смесват брендито, меда, кафявата захар, червения пипер, сушения лук и натрошените кайени.
- Добавят се отцедените крилца и се разбърква за да се покрият добре със сместа.
- Крилцата се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се пекат около 30 минути в предварително загряна на 220°С фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар