Продукти:
2 пуешки пържоли
100 г. микс от салати
80 г. кашкавал
120 г. малини
зехтин
за паниране:
1 яйце
брашно
галета
черен пипер
сол
за дресинга:
2 с. л. кисело мляко
3- 4 с. л. майонеза
1 ч. л. едрозърнеста горчица
Приготвяне:
- Месото се нарязва на ивици и се поръсва със сол и черен пипер.
- След това се овалват в брашно, разбито яйце, галета и се пържат в загряна мазнина до златисто.
- За приготвянето на дресинга се смесват киселото мляко, майонезата, горчицата и се разбърква добре.
- Салата се поръсва със зехтин и сол на вкус и се разбърква.
- Върху нея се разпределя кашкавала нарязан на кубчета, малините, изпърженото месо и се овкусява с дресинга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар