Продукти:
250 г. фидеуа
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1/2 патладжан
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 домат
1 морков
50 г. зелен боб
1 ч. л. паста от сушени чушки
2 с. л. пържен домат от консерва
1 к. л. червен пипер
550 мл. зеленчуков бульон
жълт оцветител
Приготвяне:
- Фидеуата се препича в сух тиган, докато придобие златист цвят и се сваля от огъня.
- В широка тава се запържват всички зеленчуци нарязани на ситно.
- След като омекнат при непрекъснато разбъркване се добавя червения пипер, пържения домат, пастата от сушени чушки, оцветителя и препечената фидеуа.
- След 2-3 минути се изсипва бульона и се вари на тих огън, докато течността се изпари.
Няма коментари:
Публикуване на коментар