неделя, 21 юни 2020 г.

Пълнени чушки с пъдпъдък



Продукти:

2 пъдпъдъка
2 червени чушки
2-3 картофа
1/4 ябълка
2 слайса бекон
25 г. краве масло на стайна температура
50 мл. порто
черен пипер
мащерка
вегета

Приготвяне:

  • Чушките се измиват и се почистват от дръжките и семената.
  • Пъдпъдъците се натриват отвън и отвътре с черен пипер и вегета.
  • Намазват се с масло и във всеки се слага стръкче мащерка и парче ябълка.
  • Увиват се в бекон и се слагат в чушките.
  • Чушките се слагат в тава с малко вода, виното, обелените картофи, няколко стръкчета мащерка и се поръсва със струйка олио.
  • Тавата се покрива с фолио и се пече около 1 час на 180°С. 
  • След това фолиото се маха и се пече още 20- 30 минути.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар