Продукти:
2 пъдпъдъка
2 червени чушки
2-3 картофа
1/4 ябълка
2 слайса бекон
25 г. краве масло на стайна температура
50 мл. порто
черен пипер
мащерка
вегета
Приготвяне:
- Чушките се измиват и се почистват от дръжките и семената.
- Пъдпъдъците се натриват отвън и отвътре с черен пипер и вегета.
- Намазват се с масло и във всеки се слага стръкче мащерка и парче ябълка.
- Увиват се в бекон и се слагат в чушките.
- Чушките се слагат в тава с малко вода, виното, обелените картофи, няколко стръкчета мащерка и се поръсва със струйка олио.
- Тавата се покрива с фолио и се пече около 1 час на 180°С.
- След това фолиото се маха и се пече още 20- 30 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар