сряда, 3 юни 2020 г.

Мързелива погача





1 чаша= 125 мл.

Продукти:

7 ч. брашно
3 ч. хладко прясно мляко
1 ч. олио
1 яйце
12 г. мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар

50 г. краве масло
1 яйце
семена

Приготвяне:

  • Маята се смесва с прясното мляко, 1 ч. брашно и захарта. Разбърква се добре и се оставя, докато се активира маята.
  • В купа се смесва останалото брашно, солта, яйцето, олиото, млякото и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Тава с диаметър 24 см. се покрива с хартия за печене.
  • Кравето масло се разтопява.
  • Лъжица( за сладолед) се потапя в разтопеното масло, загребва се от тестото и се слага в тавата.
  • Същото се повтаря, докато свърши тестото.
  • Останалото краве масло се изсипва върху погачата.
  • Намазва се с яйце, поръсва се със семена и се оставя да втаса.
  • Пече се 15 минути в предварително загряна на 200°С фурна, след това се намалява на 180°С и се пече още 15 минути. 
* Рецептата е адаптирана от тук


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар