1 чаша= 125 мл.
Продукти:
7 ч. брашно
3 ч. хладко прясно мляко
1 ч. олио
1 яйце
12 г. мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
50 г. краве масло
1 яйце
семена
Приготвяне:
- Маята се смесва с прясното мляко, 1 ч. брашно и захарта. Разбърква се добре и се оставя, докато се активира маята.
- В купа се смесва останалото брашно, солта, яйцето, олиото, млякото и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Тава с диаметър 24 см. се покрива с хартия за печене.
- Кравето масло се разтопява.
- Лъжица( за сладолед) се потапя в разтопеното масло, загребва се от тестото и се слага в тавата.
- Същото се повтаря, докато свърши тестото.
- Останалото краве масло се изсипва върху погачата.
- Намазва се с яйце, поръсва се със семена и се оставя да втаса.
- Пече се 15 минути в предварително загряна на 200°С фурна, след това се намалява на 180°С и се пече още 15 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар