Продукти:
300 г. бамя
350 г. свинско месо
1/2 шепа сушени черни гъби
3 ск. чесън
1 с. л. тъмен соев сос
1 ч. л. нишесте
250 мл. вода
5-те подправки
лют пипер на люспи
олио
нишесте за овалване на месото
Приготвяне:
- Гъбите се накисват в гореща вода за 15- 20 минути.
- Месото се нарязва на тънки ивици, овалва се в нишесте и се пържи в сгорещена мазнина до златисто.
- В същата мазнина се запържват нарязания на ситно чесън, бамята и отцедените гъби.
- Връща се месото, изсипва се предварително разтвореното във водата нишесте, соевия сос, 5-те подправки, пипера и сол на вкус.
- Разбърква се непрекъснато, докато соса се сгъсти и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар