събота, 6 юни 2020 г.

Скариди с чушки по азиатски



Продукти:

16 скариди
1/ 2 гл. лук
1 зелена чушка
1/ 2 червена чушка
40 мл. соев сос
1 с. л. мед
1 -2 с. л. лимонов сок
1 1/2 к. л. настърган чесън
1 1/2 к. л. настърган джинджифил
1 к. л. лют пипер на люспи
олио
сусам

Приготвяне:

  • Скаридите се почистват от главата и люспите без да се маха опашката.
  • В купа се смесва соевия сос, меда, лимоновия сок, 1/2 к. л. настърган джинджифил, 1/2 к. л. настърган чесън и се разбърква добре.
  • Добавят се скаридите и се мариноват за 20- 30 минути.
  • В сгорещена мазнина се запържват за кратко нарязаните лук, чушки, 1 к. л. настърган джинджифил, 1 к. л. настърган чесън, като се разбърква непрекъснато.
  • В същата мазнина се запържват отцедените скариди.
  • Добавят се запържените зеленчуци, пипера на люспи и 4- 5 с. л. от маринатата.
  • Разбърква се още 2-3 минути, сваля се от огъня и се поръсва със сусам.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар