Продукти:
250- 260 г. брашно
250 г. кисело мляко
1 к. л. сода бикарбонат
50 г. чоризо
4-5 сушени домати
1 ч. л. риган
1 к. л. самардала
краве масло
ленено семе
Приготвяне:
- Киселото мляко се слага със содата, разбърква се и се оставя, докато шупне.
- Към него се добавя брашното, самардалата, ригана и нарязаните на ситно домати и чоризо.
- Разбърква се до получаване на лепкава хомогенна смес.
- С помощта на лъжица се оформят топки и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
- Върху всяка се слага парченце краве масло и се поръсва с ленено семе.
- Питките се пекат в силна фурна, докато се зачервят.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар