неделя, 21 юни 2020 г.

Пангасиус с цикория и сос от синьо сирене



Продукти:

4 филета пангасиус
4 цикории
50 г. краве масло
1- 2 щипки захар
200 мл. рибен бульон
2 топени триъгълни сиренца
100 г. синьо сирене
лимонов сок
шарен пипер
сумак
сол

Приготвяне:

  • Цикорията се нарязва, поръсва се с лимонов сок и се запържва в кравето масло.
  • Поръсва се със захар и сол на вкус и се сваля от огъня.
  • Бульона се слага в тенджера заедно със сирената и се разбърква, докато сиренето се разтопи.
  • Добавя се рибата, покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън около 7- 8 минути.
  • Рибата се поръсва с шарен пипер и сумак и се сервира с цикорията.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар