петък, 19 юни 2020 г.

Бейби калмари с американски сос



Продукти:

500 г. почистени бейби калмари
1 гл. лук
1 ск. чесън
100 мл. бяло вино
200- 250 г. пържен домат от консерва
25 мл. бърбън( бренди)
2 кайени
1 с. л. табаско
зехтин

Приготвяне:

  • В загряна мазнина се запържват настърганите лук и чесън, докато придобият златист цвят.
  • Добавя се виното и се оставя да къкри няколко минути, докато се алкохола се изпари.
  • Изсипва се бърбъна и се фламбира.
  • Прибавят се бейби калмарите, натрошените кайени и домата.
  • Оставя се да къкри на тих огън около 5-10 минути до готовност на калмарите.
  • След като се свали от огъня се добавя табаското.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар