Продукти:
500 г. почистени бейби калмари
1 гл. лук
1 ск. чесън
100 мл. бяло вино
200- 250 г. пържен домат от консерва
25 мл. бърбън( бренди)
2 кайени
1 с. л. табаско
зехтин
Приготвяне:
- В загряна мазнина се запържват настърганите лук и чесън, докато придобият златист цвят.
- Добавя се виното и се оставя да къкри няколко минути, докато се алкохола се изпари.
- Изсипва се бърбъна и се фламбира.
- Прибавят се бейби калмарите, натрошените кайени и домата.
- Оставя се да къкри на тих огън около 5-10 минути до готовност на калмарите.
- След като се свали от огъня се добавя табаското.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар