събота, 20 юни 2020 г.

Пържоли със сос от халва



Продукти:

4 тънки пържоли от свинско месо
100 мл. бренди
200 мл. сметана
30- 50 г. слънчогледова тахан халва
1 ч. л. краве мосло
подправки за месо
сол
олио

Приготвяне:

  • Месото се поръсва с подправките, сол на вкус и се пържи за кратко в малко мазнина.
  • В същата мазнина се изсипва брендито и се оставя да ври на среден огън, докато алкохола се изпари.
  • Добавя се сметаната, натрошената халва и се разбърква няколко минути, докато се получи хомогенен сос без бучки.
  • Прибавя се кравето масло, месото и след 2- 3 минути се сваля от огъня.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар