петък, 19 юни 2020 г.

Доматени бонбони



Продукти:

450 г. домат
50 г. захар
40 г. нишесте
100 мл. вода

кокосови стърготини

Приготвяне:

  • Доматите се обелват и се смилат в блендер.
  • Прехвърлят се в тиган с незалепващо покритие и се добавя захарта и разтвореното във водата нишесте.
  • Разбърква се непрекъснато на слаб огън, докато се сгъсти. 
  • Сместа се изсипва във форма с размер 19х 8. 5 см. ( срязана кутия от прясно мляко от 1 л.) предварително покрита със стреч фолио и се оставя да стегне в хладилник за 2- 3 часа.
  • След това се изважда от формата и се нарязва на кубчета, които се овалват в кокосови стърготини или захар.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар