петък, 26 юни 2020 г.

Миди на тиган



Продукти:

1 кг. черни миди
1/2 гл. червен лук
1 с. л. девисил
50 мл. бяло вино
1 ск. чесън
2 шайби джинджифил
2 с. л. соев сос
2 с. л. галета
магданоз
олио

Приготвяне:

  • Мидите се поставят в купа със студена вода, малко морска сол и се оставят няколко часа, за да се почистят от пясъка.
  • Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях "мустаци".
  • Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
  • В тенджера се загрява малко олио и се запържва 1/4 гл. лук нарязан на ситно.
  • Добавя се девисила, виното, мидите и малко вода.
  • Покриват се с капак и се варят на силен огън, докато мидите се отворят.
  • Отцеждат се и се махат черупките а тези, които не са се отворили се изхвърлят.
  • В тиган се загрява мазнина и се запържва останалата 1/4 гл. лук нарязан на ситно, чесъна и джинджифила.
  • При непрекъснато разбъркване се добавят мидите, соевия сос, галетата, магданоза и след 3- 4 минути се сваля от огъня.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар