сряда, 3 юни 2020 г.

Бисквитена торта



Продукти:

2 пакета бисквити
1 л. прясно мляко
100 г. нишесте
8 с. л. натурално какао
6 жълтъка
250 г. захар
320 г. готварски шоколад
150 г. краве масло
2 ч. л. течна ванилия

прясно мляко за потапяне на бисквитите
филирани бадеми

Приготвяне:

  • Шоколада и кравето масло се разтопяват на водна баня.
  • Нишестето и какаото се разтварят в прясното мляко.
  • Жълтъците и захарта се разбиват, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
  • Към тях се добавя прясното мляко, ванилията, разтопените шоколад и краве масло.
  • Получената смес се разбърква непрекъснато на среден огън, докато се сгъсти.
  • В тава с размер 20х 30 см. се нарежда ред с бисквити потопени в прясно мляко и се заливат с част от крема.
  • Така се редуват бисквити и крем до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем.
  • Тортата се оставя за няколко чеса в хладилник и по желание се поръсва с филирани бадеми.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар