Продукти:
2 пакета бисквити
1 л. прясно мляко
100 г. нишесте
8 с. л. натурално какао
6 жълтъка
250 г. захар
320 г. готварски шоколад
150 г. краве масло
2 ч. л. течна ванилия
прясно мляко за потапяне на бисквитите
филирани бадеми
Приготвяне:
- Шоколада и кравето масло се разтопяват на водна баня.
- Нишестето и какаото се разтварят в прясното мляко.
- Жълтъците и захарта се разбиват, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
- Към тях се добавя прясното мляко, ванилията, разтопените шоколад и краве масло.
- Получената смес се разбърква непрекъснато на среден огън, докато се сгъсти.
- В тава с размер 20х 30 см. се нарежда ред с бисквити потопени в прясно мляко и се заливат с част от крема.
- Така се редуват бисквити и крем до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем.
- Тортата се оставя за няколко чеса в хладилник и по желание се поръсва с филирани бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар