събота, 13 юни 2020 г.

Гаспачо манчего



Продукти:

200 г. тортас за гаспачо
350 г. заешко месо
250 г. пилешко месо
1/4 зелена чушка
1/4 червена чушка
4-5 печурки
1 домат
1/2 гл. лук
3 ск. чесън
зехтин
сол
2 г. подправки за гаспачо манчего( черен пипер, индийско орехче, карамфил, мащерка, майорана, pebrella)

Приготвяне:
  • Пилешкото и заешко месо се нарязват на порции и се запържват в сгорещена мазнина заедно с 2 необелени леко смачкани скилидки чесън.
  • Добавя се топла вода, колкото да покрие месото и се вари до готовност.
  • В дълбок тиган се загрява мазнина и се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато омекнат.
  • Към тях се добавят нарязаните чушки, гъбите, настъргания домат и се разбърква непрекъснато, докато водата се изпари.
  • Прибавя се месото, тортасите, около 1 л. от прецедения бульон, подправките и сол на вкус.
  • Ястието се оставя да къкри на тих огън около 8-10 минути, докато тортасите омекнат.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар