неделя, 21 юни 2020 г.

Свинско с червен ориз на фурна



Продукти:

2 ч. червен ориз
350 г. свинско месо
1/2 гл. лук
100 г. царевица от консерва
1 морков
олио
магданоз

Приготвяне:

  • Ориза се накисва за 2- 3 часа в студена вода и се изплаква.
  • Месото се нарязва на хапки и се запържва, докато се зачерви.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните лук и морков.
  • След като омекнат се добавя ориза и се разбърква 1- 2 минути.
  • Сместа се прехвърля в йенска тава, добавя се месото, царевицата, сол на вкус и 4 ч. вода.
  • Покрива се с капак и се пече в умерена фурна, до готовност на ориза.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар