сряда, 3 юни 2020 г.

Прясно зеле с наденица на фурна



Продукти:

1/2 гл. зеле
4 домата
1/2 гл. лук
2-3 ск. чесън
1 дафинов лист
2 зърна бахар
6-7 зърна черен пипер
1 с. л. червен пипер
чубрица
2 парчета пушена наденица
олио

Приготвяне:
  • В сгорещена мазнина последователно се запържват предварително обелените и нарязани лук, чесън и домати.
  • Добавя се нарязаното и намачканото с малко сол зеле, дафиновия лист, черния пипер и бахара.
  • След като зелето поомекне се поръсва с червен пипер, чубрица и се добавя гореща вода до нивото на зелето.
  • Вари се до готовност, като от време на време се разбърква.
  • След това зелето се прехвърля в тава, добавя се нарязаната наденица и се запича в силна фурна до зачервяване.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар