Продукти:
1/2 гл. зеле
4 домата
1/2 гл. лук
2-3 ск. чесън
1 дафинов лист
2 зърна бахар
6-7 зърна черен пипер
1 с. л. червен пипер
чубрица
2 парчета пушена наденица
олио
Приготвяне:
- В сгорещена мазнина последователно се запържват предварително обелените и нарязани лук, чесън и домати.
- Добавя се нарязаното и намачканото с малко сол зеле, дафиновия лист, черния пипер и бахара.
- След като зелето поомекне се поръсва с червен пипер, чубрица и се добавя гореща вода до нивото на зелето.
- Вари се до готовност, като от време на време се разбърква.
- След това зелето се прехвърля в тава, добавя се нарязаната наденица и се запича в силна фурна до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар