Продукти:
2 обезкостени пилешки бутчета
1 с. л. доматено пюре
1 шепа орехи
1 чушка
2-3 шайби джинджифил
1 скилидка чесън
за соса:
2 с. л. брашно
50 мл. олио
20 мл. тъмен соев сос
50 мл. светъл соев сос
2 с. л. кафява захар
300 мл. вода
Приготвяне:
- За приготвяне на на соса брашното се запържва в загряната мазнина до златисто.
- При непрекъснато разбъркване се добавят светлия и тъмен соев сос, водата и накрая захарта.
- Вари се няколко минути, докато се сгъсти и се сваля от огъня.
- Пилешкото месо се нарязвя на парчета с големина около 2 см.
- Чушката се почиства от семената и се нарязва на по- едри парчета.
- Орехите и чушката се пържат за 2-3 минути в загряна мазнина.
- В същата мазнина се запържва джинджифила, нарязания на ситно чесън и месото, докато придобие златист цвят.
- Добавя се доматеното пюре, орехите, чушките и соса.
- Разбърква се добре за да се смесят ароматите и след 3- 4 минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар